November 18, 2019

November 9, 2018

Please reload

Recente berichten

Een Franse Slag

November 18, 2019

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

De nieuwe generatie!

June 20, 2018

 

Na ruim 10 jaar het gezicht te zijn geweest van Excellence France heeft de nieuwe generatie zich aangekondigd. “Ga je met pensioen” vroeg iemand me laatst en dat kwam toch wel even binnen.  “Hoezo?” antwoorde ik. Ik ben pas 53 jaar jong en buiten dat kan ik dat me echt nog niet permitteren. En waarom zou je stoppen als je werken heel leuk vind?
Ja maar waarom dan toch de nieuwe generatie al naar voren schuiven?
Nou, dat is een goede vraag. Zoals vele weten hebben we naast Excellence France een onderhoudsbedrijf in Nederland dat uiteraard ook de nodige aandacht behoeft.
Sinds kort maken we deel uit van Coen Hagedoorn Bouwgroep en zijn we verhuisd naar Eindhoven. Daarvoor heb ik mijn volledige aandacht nodig in Nederland. De werkzaamheden in Frankrijk worden uitgevoerd door veelal  Nederlandse vakmensen in combinatie met lokale Franse vakmensen. Ikzelf ga me focussen op de Nederlandse vestiging en mijn zoon Maarten gaat zich richten op het Franse bedrijf.
Naast zijn studie bedrijfskunde in Nijmegen waar natuurlijk vele raakvlakken zitten gaat hij zich richten op de verkoop, marketing en communicatie.
Momenteel zijn we op een voorstelronde in de Var en de Alpes Maritiem en houden de vele verschillende facetten van het werk tegen het licht. 
‘Zeg pa, waarom meten we nog met een rolmaat en noteer jij alles in een schrijfblok?” Dat kunnen we toch veel makkelijker en efficiënter met behulp van digitale meetapparatuur en bijpassende software? Of via de app!! 
Huh? Ja daar ben ik nog niet zo handig in en op papier weet ik precies wat ik gedaan heb en met de huidige uitleg erbij. 
Uiteraard realiseerde ik me toen dat hij eigenlijk wel gelijk heeft, maar dat ik daar nog niet zoveel ervaring en handigheid in heb. 
Wat gaat alles snel. Mijn vader, inmiddels bijna 85 jaar vond hetgeen wat ik destijds in 1989 veranderde al heel erg vooruitstrevend. En kijk mij nu 29 jaar later overkomt mij hetzelfde. Ben ik dan uit de tijd? Nou zeker niet maar de volgende generatie heeft zich wel duidelijk aangekondigd. 
De nieuwe vaak technologische ontwikkelingen combineren we met de ervaring van 29 jaar ambacht. Eigenlijk 62 jaar want mijn vader, en dus opa van Maarten laat ook nog geregeld zijn ervaringen aan ons horen. Vakmanschap sinds 1956!
Vanaf heden is Maarten van Rooij het gezicht en aanspreekpunt van Excellence France en zal u hem zeker een keer gaan ontmoeten. 
Zoals ik al schreef richt ik me op de Nederlandse tak maar blijf Excellence natuurlijk wel volgen.
 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square