top of page
  • Eric van Rooij

De winter komt er aan!

Tijd om uw huis te beschermen om schade als gevolg van wintersituaties te voorkomen, denk aan vorst, waterschade, stormschade enz. Vooral als het een tweede huis betreft, dat in de winter niet wordt bewoond, raden we u aan om het waterleidingsysteem volledig leeg te laten lopen om het risico op beschadiging te verminderen.

In de algemene voorwaarden van de verzekering zijn meestal een aantal preventieve maatregelen beschreven:

- Van 1 november tot en met 31 maart en tijdens periodes van vorst, als u uw pand niet verwarmt wordt, moet u ofwel antivriesmiddel aan uw cv-installatie toevoegen, sanitaire voorzieningen en kanalisaties van de waterverdeling

- Als het pand langer dan 8 opeenvolgende dagen niet bezet is, moet u de hoofdkraan afsluiten.

Heeft u deze maatregelen niet genomen, dan kunt u problemen krijgen met de uitkering van de schade.

bottom of page