top of page
  • Eric van Rooij

Hoe gaat het onderhoud van een vakantiewoning gewoon door in coronatijd?

Hoe kan het onderhoud van een vakantiewoning in Frankrijk doorgaan in coronatijd? De maatregelen zijn op het moment van schrijven niet meer zo streng als dat ze zijn geweest. Dat neemt niet weg dat de onzekerheid nog altijd groot is en dat reizen niet meer zo vanzelfsprekend is als dat het was.


Frankrijk is voor het gevoel van veel eigenaren van een tweede huis een stuk verder weg komen te liggen. Dat is lastig bij eigen bezoeken en bij de verhuur, en bovendien voor het onderhoud. Waar het voorheen mogelijk was om zelf af en toe wat te klussen is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Bovendien is het veel moeilijker geworden om direct contact te onderhouden met Franse aanbieders en specialisten.


Er mag weer een stuk meer

Op het moment van schrijven mag er weer een stuk meer dan een tijd geleden het geval was. Het is weer mogelijk om de grens met Frankrijk (en België) over te steken en het is dus weer mogelijk om naar het vakantiehuis aldaar te rijden of vliegen. Daarnaast is het weer mogelijk om in Frankrijk winkels te bezoeken, materialen in te kopen en daarmee aan de slag te gaan. Ook de lokale specialisten zijn weer aan de slag, zodat die het onderhoud op zouden kunnen pakken.


Dat neemt niet weg dat er voor veel eigenaren van een (tweede) huis in Frankrijk toch het een en ander veranderd is. Vooral als het gaat om het onderhoud van de vakantiewoning. Het is er in veel gevallen een tijd lang bij ingeschoten. Inmiddels duurt de pandemie zo’n anderhalf jaar, waardoor er het nodige onderhoud achterstallig is geworden.


Het inhalen daarvan is bovendien lastig, omdat de contacten niet meer zo vanzelfsprekend zijn als voorheen. In plaats daarvan zijn veel eigenaren van een vakantiehuis in Frankrijk op zoek naar betrouwbare contacten, die ze bijvoorbeeld in de eigen taal kunnen aanspreken.


Begeleiding: onderhoud en meer dan dat

Dat is waar Excellence France goed in is. We verzorgen het onderhoud van vakantiewoningen. Bijvoorbeeld voor eigenaren van een tweede huis in Frankrijk, die daar voor de eerste keer weer naartoe rijden. Ze trotseren de groen overwoekerde weg er naartoe en merken daar dat bijvoorbeeld de badkamer, keuken of het terras meer te lijden hebben gehad dan in eerste instantie was verwacht.


Dat is bepaald geen ramp, maar het maakt de urgentie om ermee aan de slag te gaan een stuk groter. Dat is in de praktijk soms nog lastig, omdat het reizen nog niet zo eenvoudig is als voor de pandemie. Dit geldt voor zowel toeristen als woningeigenaren. Die laatste groep helpen we daar graag bij, bijvoorbeeld door gewoon in het Nederlands contact te houden over de staat van het onderhoud.


Wij beschikken bij Excellence France over de contacten in Frankrijk. Dat betekent dat we het onderhoud kunnen plannen, regelen, organiseren en vervolgens opdragen aan een betrouwbare specialist. Bovendien houden we de situatie ter plekke in de gaten, om zeker te weten dat het op de juiste wijze gebeurt.


Dat geldt voor het groot onderhoud aan een keuken, badkamer of het terras, net als het reguliere onderhoud. Juist de kleine dingen blijken nu een stuk lastiger, waardoor het de moeite waard is om daar een specialist voor in te schakelen.


Mogelijkheden op afstand

Het onderhoud van de vakantiewoning zelf kan niet op afstand plaatsvinden. Het beheer daarvan en de controle of dit goed gebeurt is wel mogelijk vanuit Nederland.


Dat wil zeggen, we benutten allerlei moderne technieken om hier oplossingen voor aan te bieden. Dat betekent bijvoorbeeld dat we FaceTime, Zoom en Teams gebruiken om gegevens te delen en bijvoorbeeld een rondgang door een woning te maken. Dus wilt u zeker weten dat het onderhoud aan de vakantiewoning op de goede manier gebeurt? Of bent u benieuwd hoe ver de vaklui gekomen zijn? Dat zijn allemaal zaken die we kunnen laten zien, waardoor het niet nodig is om er zelf naartoe te gaan.


Onderhoud van een vakantiewoning in Frankrijk

Dankzij de mogelijkheden op afstand is de wereld een heel stuk kleiner geworden, ondanks dat de coronapandemie de afstanden groter maakte. Het is een bijzondere paradox in een tijd waarin niets meer is wat het lijkt. Het onderhoud van een vakantiewoning in Frankrijk is er bijvoorbeeld niet makkelijker op geworden. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe kansen, waarmee we onze opdrachtgevers innovatief van dienst zijn.


Dus zoekt u naar een manier om het vakantiewoning onderhoud in Frankrijk uit handen te geven? Of in ieder geval beter te laten beheren door een Nederlandssprekende specialist? Wij weten wat er belangrijk is, werken met betrouwbare partners en rapporteren duidelijk over het onderhoud dat we plegen.


Heeft u vragen over het onderhoud van een vakantiewoning? Bel ons (gewoon in het Nederlands) op telefoonnummer +31 41 172 4915, stuur ons een e-mail naar sales@excellence-france.com of gebruik het online contactformulier op onze website. Dan nemen we snel contact met u op.


コメント


bottom of page