top of page
  • Eric van Rooij

Schilders in Frankrijk: ervaring van de vakman betaalt zich uit


Hoe vindt u goede schilders in Frankrijk? De ervaring van een vakman betaalt zich dubbel en dwars uit. Met name in Frankrijk, waar de bouwkundige staat van woningen niet altijd is zoals die hier in Nederland.


Wat betekent bijvoorbeeld het ontbreken van een spouwmuur voor de ventilatie en daarmee de keuze voor een geschikte verfsoort? En zijn de kitnaden van het hout nog van voldoende kwaliteit om het schilderwerk opnieuw door een schilder in Frankrijk aan te laten brengen? Schilderen kan in principe iedereen, maar goed schilderwerk is een vak apart.


Bij Excellence France houden we van die focus op de details. We zoomen in op wat er echt belangrijk is, bijvoorbeeld om de beste schilders te selecteren. Houden ze rekening met de bouwfysische toestand en is er aandacht voor het houtwerk en hoeveel UV-straling dat eigenlijk te verwerken krijgt in de zomermaanden? Door daar rekening mee te houden vinden we de schilder waarvan we durven te vertrouwen op de kwaliteit.Beoordeling van de te schilderen muur


Voordat schilders in Frankrijk aan de slag kunnen is het belangrijk dat ze bijvoorbeeld de muren grondig beoordelen. Wat is de conditie en hoe zit de ondergrond precies in elkaar? Muren kunnen zijn afgewerkt met verschillende mortelsoorten, iets dat invloed heeft op het type verf dat daar vervolgens goed voor geschikt is.


En hoe zit het met de zuurtegraad, de vochtigheidsgraad en eventueel optrekkend vocht? Het zijn zaken die in Nederland relatief weinig voorkomen, behalve in oude(re) woningen. In Frankrijk is een spouwmuur niet zo gebruikelijk als dat dit hier het geval is. Bovendien kan er isolatiemateriaal zijn aangebracht of juist gezorgd zijn voor meer ventilatie. Dit heeft allemaal invloed op de relatieve luchtvochtigheid. Een muur moet bijvoorbeeld kunnen ademen. Door daar rekening mee te houden kan de schilder de juiste verfsoort selecteren, voor duurzaam schilderwerk dat z’n investering dubbel en dwars waard is.Kozijnen: schilderen met kwaliteit


En gaan de schilders in Frankrijk aan de slag met de kozijnen? In dat geval moeten de specialisten in ieder geval de details van de kozijnen kennen. Hoe zijn bijvoorbeeld de verbindingen gemaakt en wat is de houtsoort waar het om gaat? Hoe is de binnenzijde afgewerkt en zijn de kitnaden nog in goede conditie? Alleen met antwoorden op die vragen lukt het om bijvoorbeeld de juiste soort verf te bepalen.Tip: wilt u uw huis in Frankrijk zo duurzaam mogelijk laten schilderen? Er zijn Bio-based producten beschikbaar, al zal niet iedere schilder er standaard gebruik van maken.


Zodra duidelijk is welke verf er gebruikt moet worden heeft u de keuze uit allerlei afwerkingen. Wilt u het schilderwerk bijvoorbeeld laten glanzen (satin, halfglans, hoogglans) of gaat u voor een matte afwerking? Het is belangrijk dat er goede technische kennis beschikbaar is, om hiervoor de juiste beslissingen te nemen. Niet alle schilders beschikken over die kennis, waardoor het in Frankrijk soms lastig is om het schilderwerk voor een aantal jaren vooruit aan te laten brengen.Gebruiksgemak, comfort en plezier


Goede schilders in Frankrijk zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk gebruiksgemak, comfort en plezier ervaart. Of dat u de mogelijkheid heeft om de vakantiewoning te verhuren, zonder dat u steeds in de reviews terugleest dat het schilderwerk helaas niet meer zo goed is.


In plaats daarvan kan het schilderwerk, mits goed uitgevoerd, enorm bijdragen aan de waarde van een woning en het behoud daarvan. Goedkoop is duurkoop, omdat u de muren of de kozijnen bijvoorbeeld na een paar jaar opnieuw dient te schilderen.


Als u wilt zorgen voor daadwerkelijk comfort, plezier en gebruiksgemak is het dus belangrijk om verder te kijken dan een prijs per uur of een prijs per vierkante meter. Het gaat in plaats daarvan om goede schilders, die hun vak daadwerkelijk verstaan. Alleen op die manier lukt het om een goede schilder te selecteren.Tip: een goede schilder in Frankrijk kiezen? Vraag om de Assurance Décennale en naar de Carte Professionnelle. Het is een belangrijke aanwijzing dat het Franse schildersbedrijf kwaliteit levert en het schilderwerk dus op een vakkundige wijze kan verzorgen.Schilders in Frankrijk: vertrouw op de vakman


Bij Excellence France hebben we kennis van het schilderwerk dat er moet gebeuren. We kennen de schilders die u daarmee goed van dienst kunnen zijn en we weten waarop we moeten letten. Dus wilt u zeker weten dat er netjes geschilderd wordt en dat u daarmee weer een aantal jaren vooruit kunt? Dat is precies waar we voor zorgen, ook als u zelf gewoon in Nederland bent.


Dus zoekt u voor uw tweede huis in Frankrijk, uw woning daar of een vakantiewoning een specialist die meekijkt naar de schilders? Wij begrijpen wat er belangrijk is en gaan daar voor u mee aan de slag. Bovendien maken we duidelijke afspraken met de schilders in Frankrijk en zorgen we voor een duidelijke planning naar u toe. Met onze aanpak weet u precies waar u aan toe bent. En kunt u vertrouwen op de kwaliteit van een vakman.


Heeft u vragen over schilders in Frankrijk? Bel ons (gewoon in het Nederlands) op telefoonnummer +31 41 172 4915, stuur ons een e-mail naar sales@excellence-france.com of gebruik het online contactformulier op onze website: www.excellence-france.com . Dan nemen we snel contact met u op.


Comments


bottom of page