top of page
  • Eric van Rooij

Tweede huis in Frankrijk: wat moet er gebeuren?


Een tweede huis in Frankrijk is een heerlijke luxe. Vaak zijn de woningen al jarenlang of zelfs meerdere generaties in de familie. Sommigen vragen zich af of het nog de moeite waard is om het aan te houden, terwijl anderen kansen zien om te verhuren. Wat is er nodig om een tweede huis in Frankrijk te verhuren en is dat inderdaad een interessante investering?


Het zijn vragen die we regelmatig krijgen. Om een tweede woning in Frankrijk te verhuren is het bijvoorbeeld belangrijk om die te moderniseren. De jonge(re) generatie ziet mogelijkheden, ze benaderen het als een investering. Uitgaven aan de voorkant helpen om er aan de achterkant rendement mee te maken. Het huis kan gewoon in de familie blijven, is een paar keer per jaar beschikbaar en levert de rest van het jaar huurinkomsten op.


Een jonge generatie aan het roer

Met de jonge generatie aan het roer wordt er door sommige families heel anders gekeken naar tweede woningen in Frankrijk. Het is niet langer een huis dat een groot deel van het jaar leeg staat en vooral voor status zorgt. In plaats daarvan is het een bron van inkomsten, dankzij verhuur aan andere vakantiegangers, reizigers en overwinteraars.


Als niet precies duidelijk is wat er met een familiehuis in Frankrijk moet gebeuren ontstaan er niet zelden discussies over wel of niet verhuren. De jonge generatie ruikt kansen, terwijl eerdere generaties liever de volledige flexibiliteit houden. Dat laatste brengt kosten met zich mee, die de jonge(re) generatie niet altijd wil opbrengen.

Tegelijkertijd wil de jonge generatie zo’n tweede huis in Frankrijk graag in de familie houden, maar dan wel op hun voorwaarden. Dat betekent dat er gemoderniseerd moet worden. Het binnenklimaat moet comfortabeler, er moet een grote woonkeuken komen en het is bijvoorbeeld belangrijk om door de openslaande deuren naar de tuin te kunnen lopen.


Al die moderniseringen en andere aanpassingen vragen om investeringen. Met (gedeeltelijke) verhuur lukt het om die terug te verdienen. En meer dan dat, een tweede huis in Frankrijk kan op die manier een interessante bron van extra inkomsten worden.


(Gedeeltelijke) verhuur: wat moet er gebeuren?

Toch is niet iedere woning in Frankrijk automatisch geschikt om te verhuren. Er moet het nodige gebeuren om de woning te moderniseren en aantrekkelijk te maken voor toeristen en overwinteraars.

Hoe zit het bijvoorbeeld met de keuken, de badkamer(s) en wifi, televisie en andere voorzieningen in huis? Een aantal kamers en vierkante meters alleen zijn in de meeste gevallen niet (meer) genoeg om het verschil te maken op de verhuurplatformen.

Een vakantiewoning verhuren in Frankrijk vraagt om een nette of zelfs stijlvolle afwerking, moderne faciliteiten en regelmatig onderhoud dat voorkomt dat de waarde ervan achteruit gaat. De woning moet spik-en-span zijn, met als bijkomend voordeel dat de familie er ook op ieder gewenst moment een fijne vakantie kan vieren.


Afsluiten en aanpassingen

Excellence France is gespecialiseerd in het aanpassen van woningen en bijvoorbeeld gedeeltelijk afsluiten daarvan. Dat kan zowel tijdelijk als definitief, afhankelijk van de wensen met betrekking tot de verhuur.

Wilt u de woning bijvoorbeeld kunnen splitsen om er zelf te verblijven er tegelijkertijd vakantiegangers te ontvangen? Of wilt u de woning zelfs volledig én in delen kunnen verhuren? Wij zorgen ervoor dat u bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer bij een deel van de kamers kunt betrekken. En dat u de scheiding op kunt heffen bij verhuur aan een grote groep. Of op het moment dat u zelf naar het tweede huis in Frankrijk gaat.

Andersom is het mogelijk om de woning definitief te verdelen in een deel voor de verhuur en een deel voor eigen gebruik. Dus wilt u voor de twee delen een eigen ingang? En wilt u er met eigen voorzieningen voor zorgen dat niemand elkaar in de weg hoeft te zitten? Dat zijn allemaal zaken waar we bij Excellence France over kunnen adviseren en bij kunnen begeleiden. Wij weten wat de wensen zijn van andere families met een tweede huis in Frankrijk. Dus zoekt u een specialist die dit vanuit Nederland kan beheren? Wij begrijpen wat er belangrijk is.


Tweede huis in Frankrijk verhuren

Wilt u een tweede huis in Frankrijk verhuren, maar moet er het nodige gebeuren om dat voor elkaar te krijgen? Wij gaan ermee aan de slag en zorgen ervoor dat u de mogelijkheid heeft tot verhuur. Dat kan gelden voor de gehele woning of voor een deel daarvan, zelfs op de momenten dat u er ook zelf verblijft.


Dus wilt u een paar kamers in het tweede huis in Frankrijk verhuren? Of zoekt u naar een manier om de woning te moderniseren en die daarna aan te bieden voor de verhuur? Wij weten wat er moet gebeuren, hebben de contacten en zorgen voor Nederlandse kwaliteit. Bovendien werken we volgens een Nederlandse planning, zodat u daar ook in Frankrijk gewoon 100 procent van op aan kunt.

Heeft u vragen over het aanpassen van een woning om te verhuren in Frankrijk? Bel ons (gewoon in het Nederlands) op telefoonnummer +31 41 172 4915, stuur ons een e-mail naar info@excellence-france.com of gebruik het online contactformulier op onze website. Dan nemen we snel contact met u op
Comments


bottom of page